Betingelser og priser

Bedækningskontrakt/betingelser og priser 2024     

Hoppeejeren garanterer ved godkendelse af denne kontrakt, at hoppe/føl, eller anden hest som hoppen/føllet har været opstaldet med, de sidste 6 uger ikke har vist eller viser tegn på smitsomme sygdomme. Hoppeejeren garanterer at hoppe/føl ikke har haft kværke eller været i kontakt med kværkesmittede heste de seneste 3 måneder. 

Ved ankomst:

 • Hoppen skal møde uden bagsko.
 • Hestepas skal afleveres og hoppen skal være vaccineret.
 • Dersom hoppen har eksem, skal der medbringes eksemdækken.
 • Hoppen skal have foretaget en svaberprøve. Hvis hoppen er uren på svaberprøve, kan hoppen eventuelt behandles på stedet. Tag kontakt for nærmere aftale.
 • Hoppen skal have foretaget en negativ CEM-test (PCR fra sinus clitoridis, fossa clitoridis, cervix uteri) inden ankomst. OBS! Hvis hoppen har testet positiv for CEM skal den behandles hjemme, og må kun komme til hingst efter den kan fremvise en negativ CEM-test, taget tidligst 7 dage efter sidste behandling. Dokumentation fra dyrlæge og test-resultat skal fremvises til hingsteejer. Der er muligt at hente kølesæd fra alle vores hingste, og det vil være oplagt at få hoppen insemineret hjemme, for ikke at miste muligheden for at få sin hoppe drægtig på trods af CEM. Tag kontakt for mere information.

Kølesæd: Der er ingen krav til svaber- eller CEM-prøve dersom hoppeejer vælger at hente kølesæd. Men vi anbefaler på det stærkeste at alle tager ansvar og får sine hopper testet for CEM, da dette har vist sig at være en udbredt og meget smitsom sygdom blandt islandsheste.

Under ophold:

 • Hoppene bliver insemineret af uddannet inseminør eller af dyrlægen.
 • Opholdet for hoppe samt eventuelle føl er på ejers egen regning og risiko. Dette gælder i al omgang, scanning, under inseminering såvel som på fold og boks.
 • Stald Gavnholt forbeholder sig retten til at tilkalde dyrlæge efter vores skøn, for ejers regning.
 • Hoppeejer er indforstået med at dyrlægens brunstpakke er obligatorisk for hopper der skal insemineres/håndbedækkes (se info og priser længere nede på siden). 
 • Hoppeejer giver hermed fuldmagt til dyrlægen om at behandle hoppen, hvis dyrlægen finder det nødvendigt, for at opnå optimale betingelser for ifoling.
 • Alle hopper og føl tilses dagligt.
 • Alle heste går på græsfold, alternativt fold med wrap ad libitum.
 • Hopper som udviser aggressiv adfærd i flokken eller er svære at fange, flyttes til separat jordfold eller på boks, ekstra omkostninger kan forekomme (se prisliste).

Booking og betaling:

 • Bookingafgiften på 3.750,- skal overføres til vores konto ved booking/inden ankomst, beløbet tilbagebetales ikke og kan IKKE videreføres til næste år. (Bookingafgiften bliver trukket fra bedækningsprisen.)
 • Det resterende beløb for bedækningen faktureres når hoppen er konstateret drægtig (+15 dage). Hvis hoppen ikke bliver drægtig i sæsonen faktureres kun bookingafgift og andre udgifter såsom græs mv.
 • Alt dyrlægearbejde bliver faktureret fra dyrlægen.

Afhentning af kølesæd:

 • Ved afhentning af kølesæd betales 1.250,- inden afhentning.
  • Ekstra forsendelse i samme brunst er 1.250,-.
 • Mulighed for leveranse med Helgsrand sædtransport til bestemte adresser fra Jylland til Sjælland (sidste stop Vallensbæk kl 17.30) mandag, onsdag, fredag og lørdag sæd tappet samme dag. Det koster 300 kr. + moms pr. sæddosis. Derudover er der mulighed for at få sæden leveret med GLS dagen efter bestilling på forskellige lokationer i Jylland, på Fyn og Sjælland. Det koster 400 kr.+ moms pr. sæddosis.
 • Reservation af kølesæd skal foretages 2 døgn inden afhentning, og bestilles senest kl 09.30 den gældende dag. Tag kontakt på tlf.: 41486448/51303492.
 • Hopper der har fået tilsendt kølesæd skal drægtighedsscannes mellem 15 og 21 dage efter ægløsning, og resultatet skal meddeles til Stald Gavnholt umiddelbart efter. Når hoppen er konstateret drægtig faktureres bedækningsafgift og indberetningsafgift (DI).

Ombedækning:

 • Hvis hoppen er konstateret drægtig ved afhentning, men mister drægtigheden eller føllet er dødfødt/ikke levedygtig (24t), tilbydes ombedækning til -50% af bedækningsprisen, i næste sæson.
 • Er hingsten ikke i vores/ejers varetægt, tilbydes ombedækning ved én af Stald Gavnholts hingste.
 • Ombedækningen må ikke sælges, overdrages eller benyttes af andre.

Priser:
(alle priser er inkl. moms)

Bedækningsafgift: se priser på hingstesiden
Bookingafgift: 3.750,- (trækkes fra bedækningsprisen)
Græspenge: 62,50 (pr. dag)
Boks: 150,- (pr. dag)
Afhentning af kølesæd: 1.250,- (pr. forsendelse)
Indberetning: 370,- (gebyr Dansk Islandshesteforening)

Betalingsoplysninger:

Reg.nr.: 2212 – Konto: 0721208877
IBAN: DK16 2000 0721 208877 – Swift kode: NDEADKKK

____________________________________________________________________________________________

Dyrlægekontrakt vedrørende bedækning/inseminering på stutteri/hingstestation

Brunstpakken dækker hele avlssæsonen 2024 så længe hoppen står på stutteriet/hingstestation.

Brunstpakken indeholder gynækologisk undersøgelse, follikelkontrol for at bestemme det optimale tidspunkt for inseminering/bedækning, kontrol af livmoderen efter inseminering/bedækning samt negativ drægtighedsscanning.

Yderligere undersøgelser såsom hormonbehandling, svaberprøve, skylning, antibiotikabehandling indgår IKKE i pakken og faktureres efter nedenstående prisliste.

Ved en uren svaberprøve, skylles hoppen typisk dagligt i 3 dage – efter nedenstående prisliste. Hvis hoppen står med væske i livmoderen efter bedækning skylles ofte kun 1 gang.

Priser:
(alle priser er excl. moms)

Brunstpakke: 1.700,- (pr. sæson)
Engangsmaterialer: 170,- (pr. sæson)
Befordring pr. undersøgelsesdag: 60,- (pr. hoppe)

Positiv drægtighedsscanning: 550,-

Svaberprøve: 550,- (inkl. laboratorieomkostninger)
Skylning: 480,- (ex. medicin)
3 x skylning i samme brunst: 1.200,- (ex. medicin)
Brunstinduktion (sprøjte til brunst): 100,- (ex. medicin)
Ovulationsbehandling (sprøjte til ægløsning): 100 ,- (ex. medicin)

Enkelt follikelkontrol der ikke indgår i en pakke: 550 kr. + 35 kr. i materialer 

Embryohopper – både donor- og rugehopper kan ikke indgå i denne brunstpakke, særskilt tilbud rekvireres på disse.

Hvis der er fortaget svaberprøve på hoppen, medbring da venligst resultatet.

Yderligere kommentarer der kan have betydning for hoppens ifoling må gerne oplyses ved booking.

Alt dyrlægearbejde i forbindelse med reproduktion på Stald Gavnholt, udføres af Bryrup Hestepraksis v. Anna Bonde og Rune Hjortkjær. Spørgsmål i forbindelse med dyrlægekontragt eller andre dyrlægerelaterede spørgsmål bedes rettes til Bryrup Hestepraksis.

Tlf: +45 26 255 245
E-post: mail@bryruphestepraksis.dk

____________________________________________________________________________________________

Ved godkendelse af bedækningsbetingelser, accepterer hoppeejer de ovenstående betingelser fra Stald Gavnholt og Bryrup Hestepraksis.

Tilbage til booking