fra Gavnholt

“fra Gavnholt”

Vores avlsmål er at avle gode, letredne heste der egner sig til konkurrencer. Vi mener vi har en klar fordel som avlere, fordi vi har redet og trænet stort set alle mødrene og fædrene til vores afkom, og vi kender deres gode og dårlige egenskaber – ufiltreret. For os er hestenes egenskaber og brugbarhed som rideheste vigtigere end en høj kåring, men selvfølgelig vil vi prøve at kåre de heste vi mener egner sig til det. Det er vigtig for os at give hestene den tid de behøver for at udvikle sig, og give dem den bedst mulige grundudannelse både med henblik på videre kåring, konkurrencer eller salg.

Vores største passion er at avle, og vi har som mål at lave 10-15 føl hvert år. På sigt håber vi at kunne leve af at avle, træne og sælge heste fra vores egen avl. Vi har mange spændende samarbejder som selvfølgelig også er vigtige for os, og vi forsøger hvert år at lave embryotransfer på de bedste hopper for at optimere vores avl så godt som muligt.

I 2017 fik vi prisen som “Årets avler” i Dansk Islandshesteforening, og satser stærkt på at holde os i toppen blandt de danske og europæiske avlere.